Välkommen till Dalsland.se

Någon har beskrivit Dalsland som en skatt i Skandinaviens famn. Ett behagligt stycke land med härliga upplevelser av mångskiftande slag för sina gäster. Det är egentligen inte så konstigt. För här befinner du dig mitt i naturen när den är som vackrast. Bland blå vattendrag och gröna, sköna omgivningar. Som skapade för att vi människor ska må bra. I Dalsland är det alltid nära till vatten, skog och mark.

 2015-höst bäck.jpg

Visst hör kropp och själ ihop. Hos oss märker du det extra tydligt. Som efter en vandring där belöningen är hänförande vyer över land och vatten. Eller synen av hur vattnet möter den rundade horisonten. Hos oss möter du även det vilda, den orörda naturen i en av Sveriges nationalparker där naturen har fått sköta sig själv i över hundra år. Här kan du vandra, stanna till en stund och luta dig mot träd som är mer än 250 år gamla. Tänk om de kunde berätta om sitt liv!

Denna sida är en portal ut till mer information om Dalsland via länkarna till vänster. Via länkarna hittar du Dalslandkommunernas Kommunalförbund med underliggande verksamheter och direktlänkar till våra fem kommuner. På vår startsida når du också www.dalsland.com finner du turistinformationen om Dalsland.

Välkommen!

2015-11-01 21 17 57.jpg

 

 

 2015_kråkviken.jpg

 
Senaste uppdatering:
2016-10-27
Malin Sairio